Stage lopen in het buitenland

Heeft u er wel eens over nagedacht om stage te lopen in het buitenland? Het Stage Instituut werkt voor de invulling van een stage in het buitenland samen met Stichting Commundo in Amersfoort. Deze stichting organiseert onder andere stages in ontwikkelingslanden als Sri Lanka, Thailand, Guatemala, Uganda, Zuid-Afrika en Kenia en werken daarvoor samen met kleinschalige ontwikkelingsorganisaties. Stage lopen in het buitenland is mogelijk voor iedereen en kan vanaf een periode van 2 maanden. De stageplaatsen hebben betrekking op verschillende vakgebieden waaronder zorg, welzijn en hulpverlening, onderwijs, en medisch en paramedisch.

Stage lopen in het buitenland is een unieke mogelijkheid om werk te combineren met een mooie reis. U doet namelijk niet alleen relevante werkervaring op, u krijgt ook de gelegenheid een kijkje te nemen in een ander land en op die manier uw horizon te verbreden. Zowel de lokale bevolking als uzelf wordt door deze samenwerking een ervaring rijker en het is bovendien ook nog eens heel waardevol voor uw cv. Door stage te lopen in een ontwikkelingsland, kunt u bijdragen aan de ontwikkeling en samenleving van gebieden die extra aandacht nodig hebben. U leert werken met mensen die een andere sociale en culturele achtergrond hebben, u krijgt de kans om te werken aan uw eigen ontwikkeling en competenties en u kunt uw kennis van andere talen als Engels, Spaans of Frans vergroten.

Het Stage Instituut en Stichting Commundo zorgen ervoor dat de stage helemaal wordt afgestemd op uw specifieke wensen. Stichting Commundo verzorgt uw stageplaats niet alleen inhoudelijk, maar ook uw vervoer, verblijf, verzekering en voorbereiding worden geregeld. Zo kunt u zich volledig richten op de inhoud van de stage. Omdat Commundo zelf alle projecten kent, regelmatig bezoekt en daardoor werkt met vaste contactpersonen, weet u zeker dat uw komst gewaardeerd wordt en dat u op een veilige plek zit. Er is altijd lokale begeleiding aanwezig voor uw stage in het buitenland.

Hoe het werkt

Heeft u interesse in een stage in het buitenland? Bekijk dan de website van Commundo voor meer inspiratie. Heeft u vragen over de mogelijkheden die Commundo biedt? Dan kunt u contact opnemen met Yolande van Wijk via 033 – 4 621 233 of yola@commundo.nl. Heeft u al een stageplaats gevonden in de databank van Commundo? Neem dan contact op met het Stage Instituut via 035 – 7 506 127 of info@stageinstituut.nl.